Största vakuumoket lyfter vagnar i Norrland

Publicerat av: IBC International

Vi på IBC är vana att tillgodose våra kunders önskningar och behov. När Moritz Isaksson, platschef på Norrlandsvagnar, hörde av sig till Michael Magnusson, säljare på vakuumavdelningen på IBC, så diskuterades behovet att kunna hantera stora vägg- och golvblock för tillverkning av olika typer av industrivagnar.

Michael tog fram ett förslag på ett vakuumok med tio sugkoppar med diameter på 150-200 mm. Det är fram tills nu det största vakuumoket IBC tillverkat. Det är 8200 mm långt, 2200 mm brett och 600 mm högt. Vakuumoket har en 90°-tiltfunktion och styrs pneumatiskt. Varje sugkopp är utrustad med en kulventil för manuell avstängning. De fyra yttersta balkarna inklusive sugkopparna är justerbara i sidled. Detta så att kunden kan lyfta olika storlekar på blocken och få ett större användningsområde.

Vakuumoket har levererats till Norrlandsvagnar och om ett par veckor sätts det i drift. Moritz Isaksson säger att han är nöjd med samarbetet med IBC och både dialogen och prisbilden har varit bra. Nu ser de fram emot att driftsätta sin utrustning för att effektivisera produktionen.

SwedishEnglishNorwayDanish