Behöver du dammfri arbetsmiljö – IBC ordnar detta!

Publicerat av: IBC International

Kraven på en bra arbetsmiljö – så som den fysiska och psykosociala – ökar ständigt. Det är viktigt att varje medarbetare känner sig trygg och säker på sitt arbete. Där kan IBC bidra till att den fysiska arbetsmiljön är så bra som möjligt. Eftersom många av våra kunder hanterar dammande pulver och granulat i småsäckar så har vi utvecklat en dammfri småsäckstömmare.

Småsäckstömmaren består av en skyddskåpa med intagningslucka på sidan av skåpet. Kåpan är utrustad med två stycken fönster i plexiglas för att både kunna se in och för att få in mer ljus. Tjocka neoprenhandskar för säker hantering av småsäckar är monterade på framsidan.

Tömmaren finns att få i flera olika varianter – från en enklare modell till en mer automatiserad modell. Den tillverkas i både normalstål och rostfritt stål. Den går att utrusta med filter, småsäckskomprimator, glas istället för plexiglas etc. Tömmaren kan fås ATEX-klassad.

Hur fungerar tömmaren?

Operatören öppnar luckan, lägger säcken på säckstödet och skjuter in den på gallret. Luckan stängs och operatören sätter händerna i de två fastmonterade handskarna. Säcken skärs upp med kniv och operatören skakar den tom. Innehållet faller ner i tratten och sen vidare i en materialtransportör eller tank. Filtret tar hand om dammet som bildas under tömningen. Den tomma säcken kastas ut i sidoutkastet där den hamnar i en sopsäck eller i en komprimator.

Låter detta som något som skulle passa er hantering? Kontakta IBC så hjälper vi till!

SwedishEnglishNorwayDanish