Magisk sand från Waba Fun

Publicerat av: IBC International

Sand. De flesta vet hur sand känns och får olika associationer till dessa små korn. Men att sand kan vara magisk, det har de flesta nog inte upplevt. Men den finns och heter Kinetic Sand™.

Företaget som lanserade produkten inom ’Pedagog, Art & Craft Terapi och Special’-marknaden heter Waba Fun och har sin produktion i Falkenberg. IBC kontaktades av VD:n Ingela Sjöberg som ville förbättra säckhanteringen och ergonomin för de anställda. Sanden levereras i 2.5 kg-plastpåsar som ligger i storsäckar, så det var inte det vanliga pulverflödet som IBC var vana vid. IBC tog fram ett förslag som föll i smaken – en storsäckstömmare och rutschkana med inbyggt pneumatiskt stopp.

Hanteringen går till på följande sätt – storsäcken lyfts upp i storsäcksoket, operatören knyter upp säckstosen så att påsarna faller ner på rutschkanan. För att stoppa flödet ner till arbetsbordet, där plastpåsarna packas ner i kartonger, används det pneumatiska stoppet. ’Med IBCs lösning fick Waba Fun Europe en kostnadseffektiv lösning där arbetet i produktionslinjen fått ökad effektivitet och kan numera klassas som ergonomisk.’ säger Ingela Sjöberg.

SwedishEnglishNorwayDanish