Effektiv fyllning av storsäckar

Publicerat av: IBC International

IBC har levererat en mobil storsäcksfyllare till Nordkalk. Kunden hade behov av en smidig maskin som snabbt och säkert fyller storsäckar. Genom IBCs unika kombination med pulver- och lyftexpertis kunde vi leverera en komplett lösning med både lyft- och pulverutrustning.

Den mobila storsäcksfyllaren är lätt att flytta med hjälp av en hjullastare. Fördelen med detta är att maskinen kan placeras där kunden har behovet att fylla säckar, dvs under silos, utlastningsfickor eller utlastningsbälgar. Maskin dockas och fyllningen kan påbörjas. Förbehållaren som står på lastceller fylls på med material från silon. När materialet är uppvägt så fyller den storsäcken.

Fyllaren är utrustad med väggar och grind, vilket gör att storsäcken står stabilt inne i fyllaren, även för fluidiserande material, och krokas enkelt av med ett hjullastarok för storsäckar.

”Vi är mycket nöjda med maskinens prestanda. Den fyller väldigt snabbt och säkert och därför kan vi upprätthålla den höga efterfrågan på kalkstenen” säger James Jansson, ansvarig för fyllningen.

SwedishEnglishNorwayDanish