Ett lyckat samarbete med GoBiGas

Publicerat av: IBC International

IBC har levererat utrustning till GoBiGas demonstrationsanläggning i Ryahamnen, Göteborg. GoBiGas (Gothenburg Biomass Gasification Project) är Göteborg Energis satsning på produktion av biogas genom förgasning av biobränsle och spill från skogsbruket.

Utrustningen vi levererat består av en storsäckstömmare, cellmatare och skruvtransportör. Materialet som hanteras i storsäckarna är ett finkornigt mineral som har en sandliknande konsistens. Materialet töms i storsäckstömmaren, doseras genom cellmataren och vidare genom skruvtransportören och in i processen. Mineralet används som bäddadditiv för att öka förbränningen i biogasanläggningen.

Demonstrationsanläggningens syfte är att ge kunskap om en ny teknik som ingen annan har testat tidigare. Stora och riskfyllda satsningar för att få fram förnybara bränslen måste till för att klara omställningen mot ett hållbart samhälle.

Utrustningen står utomhus året runt. Den skyddas med täckplåtar, fällbart lock över tömmarskålen och extra hållbar lackering för att klara de hårda väderförhållandena i hamnen. Lars Gustafsson, konstruktionsansvarig på GoBiGas, är nöjd både med samarbetet och med den skräddarsydda utrustningen från IBC.

SwedishEnglishNorwayDanish