IBC förvärvar Tecnoscan: breddar produktutbudet med stora cellmatare

Publicerat av: IBC International

IBC International Handling AB är en av Sveriges ledande leverantörer inom pulver- och lyfthanteringslösningar. Genom förvärvet av Tecnoscan breddas IBC: s produktutbud med stora cellmatare samtidigt som IBC:s team utökas med flerårig kompetens inom bulkhantering. 

– Tecnoscan har många års erfarenhet av konstruktion och tillverkning inom bulkhanteringsutrusning. Vi har gått sida vid sida länge, så det känns kul att vi nu får in Tecnoscans produkter i vårt utbud och även får ta del av deras kompetens. Framför allt ger de stora cellmatarna oss en fantastisk möjlighet att breda vårt produktutbud, säger Daniel Carlsson, vd för IBC International Handling AB.


Verksamheten flyttas till Falkenberg

Tecnoscan har fram tills idag drivits av ägarparet Björn Karlsson och Anne Sjöberg Karlsson i Strömsnäsbruk i Småland.  

– Verksamheten flyttas nu till Falkenberg och jag lämnar med varm hand över till IBC efter att ha ägt företaget i fjorton år. Vi har haft kontakt med IBC under en längre tid och jag är imponerad över deras kunnande och produktportfölj, säger Björn Karlsson.

Tecnoscans befintliga kunder kommer nu att få fler personer att vända sig till för orderhantering och offerering. För att vidareutveckla verksamheten har IBC stärkt sin organisation med tre nya medarbetare. Björn Karlsson fortsätter på deltid som säljare placerad i Strömsnäsbruk. I Falkenberg och Borås är Peter Benjaminsson, IBC, ansvarig säljare.  Hemsidor, telefonnummer och e-postadresser är samma som tidigare, både till Tecnoscan och IBC. 

SwedishEnglishNorwayDanish