Dammfri hantering av titandioxid

Publicerat av: IBC International

Flint Group – storproducent av färger till tryck- och förpackningsindustrin, har investerat i en komplett pulverhanteringsanläggning för titandioxid. Titandioxiden används som ingrediens i färgrecept, framförallt riktat till förpackningsindustrin.

Enligt produktionschef Mikael Borg så har utrustningen från IBC förändrat deras hantering av pulvret. Förr var hanteringen manuell, dvs operatörerna fick med handkraft öppna och tömma stora mängder småsäckar ner i blandningstanken. Detta resulterade i ett tungrott arbete och pulvret dammade ner både personal, utrustning och lokalen, vilket varken främjade en ergonomisk eller hälsosam arbetsmiljö.

Efter samtal och möten med Flint Group presenterade IBC ett komplett förslag innehållande en aeromekanisk transportör, en hygienisk/dammfri storsäckstömmare, en småsäckstömmare och en skruvtransportör. Allt styrt från ett elskåp som ingick i leveransen.

’Vi är väldigt nöjda med IBCs utrustning. Nu är hanteringen i ett slutet system vilket har förbättrat arbetsmiljön avsevärt. Dessutom har produktiviteten och batcherna ökat, vilket är en stor fördel’ avslutar Mikael Borg med att säga.

SwedishEnglishNorwayDanish